2009-08-08 @ 14:55:42
Glutenfri blåbärspaj!
Du behöver till smuldegen
6 dl glutenfritt mjöl
9 msk socker
225g margarin
Du behöver till innehållet
7 dl blåbär (Jag föredrar nyplockta)
1,25 dl socker
Pajform
27cm i diameter
3½cm höjd
1. Sätt på ugnen 225ºC.
2. Börja med att skölja av blåbären i en sil. Sila av allt vatten och lägg de sedan i en bunke och låt de dra åt sig i c.a 2 min. Häll sedan över lite av sockret och skaka runt så att de sprids. Du kan även blanda om med en sked, men var försiktig så de inte går sönder för mycket!
Gör så tills du har hällt i allt socker och låt det sedan stå tills degen och formen är klar.

3. Häll i mjölet, sockret och margarinet i en bunke. Knåda sedan ihop allt med händerna. Det är viktigt att du gör det med händerna för degen ska bli smulig. Med visp blir det fel konsestens på degen.

4. När degen är smulig och lite seg så tar du fram pajformen och knådar ut degen i formens botten och upp på kanterna till en lagom tjock degbotten. Ta inte all deg, det ska finnas kvar till toppen!

5. Förgrädda degbottnen i ca 5 minuter. Det ska bli lite brunt uppåt kanterna och degen ska ha 'blåst upp' lite.
Låt den sedan svalna i ca 2 minuter.

6. Häll på hälften av blåbären i en hög i mitten och dra ut dem med en sked tills det är ett tunnt lager med blåbär över hel formen. höll sedan upp resten av blåbären i formen och gör likadant tills det är en jämn yta av blåbär i formen.

7. Ta nu resten av smuldegen och smula den över blåbären tills du tycker att det räcker.
Tips: Ju mer deg, desto saftigare och godare blir pajen!

8. Grädda pajen i 20 minuter. Efter 11-13 minuter när den börjat få lite färg, lägg på ett lager med folie ovanpå pajen och fortsätt grädda i 7-9 minuter.

9. Servera med ekströms vaniljsås!
Bild kommer senare
/Polly
6 dl glutenfritt mjöl
9 msk socker
225g margarin
Du behöver till innehållet
7 dl blåbär (Jag föredrar nyplockta)
1,25 dl socker
Pajform
27cm i diameter
3½cm höjd
1. Sätt på ugnen 225ºC.
2. Börja med att skölja av blåbären i en sil. Sila av allt vatten och lägg de sedan i en bunke och låt de dra åt sig i c.a 2 min. Häll sedan över lite av sockret och skaka runt så att de sprids. Du kan även blanda om med en sked, men var försiktig så de inte går sönder för mycket!
Gör så tills du har hällt i allt socker och låt det sedan stå tills degen och formen är klar.

3. Häll i mjölet, sockret och margarinet i en bunke. Knåda sedan ihop allt med händerna. Det är viktigt att du gör det med händerna för degen ska bli smulig. Med visp blir det fel konsestens på degen.

4. När degen är smulig och lite seg så tar du fram pajformen och knådar ut degen i formens botten och upp på kanterna till en lagom tjock degbotten. Ta inte all deg, det ska finnas kvar till toppen!

5. Förgrädda degbottnen i ca 5 minuter. Det ska bli lite brunt uppåt kanterna och degen ska ha 'blåst upp' lite.
Låt den sedan svalna i ca 2 minuter.

6. Häll på hälften av blåbären i en hög i mitten och dra ut dem med en sked tills det är ett tunnt lager med blåbär över hel formen. höll sedan upp resten av blåbären i formen och gör likadant tills det är en jämn yta av blåbär i formen.

7. Ta nu resten av smuldegen och smula den över blåbären tills du tycker att det räcker.
Tips: Ju mer deg, desto saftigare och godare blir pajen!

8. Grädda pajen i 20 minuter. Efter 11-13 minuter när den börjat få lite färg, lägg på ett lager med folie ovanpå pajen och fortsätt grädda i 7-9 minuter.

9. Servera med ekströms vaniljsås!
Bild kommer senare
/Polly

| Tyck till här
Trackback